Προηγούμενες Εκδηλώσεις

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
στις 18:00 μμ

Στο σεμινάριο αυτό, θα επιχειρήσουμε να αντιληφθούμε ποια η σημασία της Διαπολιτισμικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ποια είναι η σημασία τα παιδιά να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα και πώς να τη διαχειριστούν μέσα από επεξεργασία νέων εικόνων.
Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε τη Συστημική Αναπαράσταση για να δούμε τι χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψιν όταν σχεδιάζουμε δραστηριότητες για τα παιδιά και πως εμπλέκουμε σε αυτές και την ομάδα συνομηλίκων, τη σχολική κοινότητα και την οικογένεια.
Τέλος, θα χρησιμοποιήσουμε κλασικά υλικά κατασκευών και θα δείξουμε πως πρακτικά τα αξιοποιούμε για να κατασκευάσουμε αντικείμενα που θα χρειαστούν στις Διαπολιτισμικές μας δραστηριότητες.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Παιδαγωγούς, Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και Φοιτητές.

Κόστος συμμετοχής 35ε / 25ε για Φοιτητές και Ανέργους

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό

Για την συμμετοχή απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος στην φόρμα συμμετοχής ή τηλεφωνικά στο 2614008854 

9

Παρασκευή 12/2 στις 6μμ

Art Therapy workshop:

”Η πορεία της ζωής μου΄΄

Σ’ αυτό το εργαστήριο εικαστικής θεραπείας/art therapy θα διερευνήσουμε τα στάδια της ζωής μας και τα γεγονότα-σταθμούς που έχουν σημαδέψει την πορεία της: η γέννηση, τα πρώτα χρόνια, η περίοδος του Δημοτικού Σχολείου, τα χρόνια της εφηβείας, η περίοδος της ωριμότητας, το επάγγελμα, τα ταξίδια, ο γάμος, τα παιδιά, η σύνταξη κ.λπ.

Με τη βοήθεια της τέχνης θα δούμε πώς είναι έως τώρα αυτή η μοναδική για τον καθένα μας πορεία, πώς επηρεάζει το παρόν μας και πώς διαμορφώνει το μέλλον μας. Εισηγήτρια: Δέσποινα Παπαϊωάννου, Ψυχολόγος, Art Therapist

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φοιτητές.

(Σύντομο βιογραφικό) Η Δέσποινα Παπαϊωάννου είναι εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας, με πολυετή εμπειρία σαν ελεύθερη επαγγελματίας και σαν εργαζόμενη στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και σαν συντονίστρια σε πολλά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

01
25/1/2016

”Αντικριστά”, Βιωματικό Σεμινάριο Συστημικής Αναπαράστασης

Αντικριστά με την ιστορία της ζωής μας, θα ανακαλύψουμε την αλληλουχία των σχέσεων που έχουμε διανύσει, με σκοπό να τις κοιτάξουμε στην πραγματική τους υπόσταση.

Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο, θα σκιαγραφήσουμε τον χάρτη των προσωπικών και επαγγελματικών μας σχέσεων καθώς και την δυνατότητα εξέλιξής τους.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και folder με το υλικό του σεμιναρίου.

Εισηγήτρια: Ζωή Σακκούλη
Σύντομο Βιογραφικό:
Η Σακκούλη Ζωή, είναι Μέντορας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Άτροπος( www.atroposhelp.gr),έχει διατελέσει εκπαιδεύτρια του ΚΕΜΕΑ, των Σχολών Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, του ευρωπαϊκού προγράμματος Human Trafficking, της ΝΕΛΕ, έχει συνεργαστεί με την ΚΛΙΜΑΚΑ, ΙΕΚ, το ΚΕΘΕΑ, την ΜΕΤΑδραση, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, τον ΔΟΜ και έχει εποπτεύσει δομές και δράσεις ΤΕΙ, ΚΕΜΟΠ,”ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και ”ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ”

Διατελεί Πρόεδρος του ΣΚΛΕ Δυτικής Ελλάδας και Ι.Νήσων και συμμετέχει ως εισηγήτρια στην εκπαίδευση δόκιμων εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας(2009-2015) του Περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. για το θέμα της “Διεθνικής Σωματεμπορίας-Trafficking”.

Η μεταπτυχιακή της επιμόρφωση αφορά στην
* Εκπαίδευση Ενηλίκων,
*τη Συστημική θεραπεία,
*το Addiction Counselling.

Έχει πιστοποιηθεί ως:
* Πτυχιούχος Εθελόντρια Διερμηνέας Ολικής Επικοινωνίας (Νοηματικής Γλώσσας),
*από το δίκτυο Αριάδνη σχετικά με το φαινόμενου του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο
*το UNDSS “Advanced Security in the Field”,
*ως σύμβουλος για τα μεταδιδόμενα νοσήματα

Χώρος διεξαγωγής: Studio Project Photography, Εσλίν 51, Λαμία
Ώρα: 6-9μμ

WOW_9760-1 (1)

Art Therapy Workshop
Παρασκευή 15/1

Οι ρίζες μου κι εγώ:
Δημιουργώ το γενεόγραμμά μου.

Γεννιόμαστε και εξελισσόμαστε μέσα σε ομάδες ισχυρής επιρροής με κυρίαρχη την οικογένεια. Η οικογένεια είναι ένα σύστημα. Κάθε μέλος έχει τη δική του θέση και συνδέεται άρρηκτα με τα άλλα μέλη. Ό,τι συμβαίνει στο ένα, έχει επίπτωση και στα υπόλοιπα. Είμαστε συνδεδεμένοι με τους απογόνους μας και μέσω των γονιών μας με τους προγόνους μας. Με βάση το γενεόγραμμα, έναν χάρτη της οικογένειάς μας, μπορούμε να δούμε τα βασικά μέλη της, τα πρότυπα της οικογενειακής αλληλεπίδρασης και άλλες σημαντικές πληροφορίες όπως παιδεία, επαγγελματική ενασχόληση, προβλήματα υγείας και ακόμη εθνότητα, μετανάστευση κ.λπ. Στόχος μας, να γίνουν ορατές και αποδεκτές οι ρίζες μας και όσο περισσότερο γνωρίζουμε την «κοινότητα πεπρωμένου» στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του συστήματός μας/της οικογένειάς μας, τόσο περισσότερο φωτίζεται η προσωπική μας πορεία ζωής, το «προσωπικό πεπρωμένο» μας.

 

Δεν χρειάζεται να έχουμε εμπειρία στη ζωγραφική ή κάποιες ειδικές ικανότητες για να συμμετέχουμε στο εργαστήριο. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να εκφραστούμε δημιουργικά. Ζωγραφίζουμε όπως ζωγραφίζαμε παιδιά, αυθόρμητα. Ο καθένας έχει γεννηθεί για να δημιουργεί. Η δημιουργικότητα είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
Λίγα λόγια για την εικαστική θεραπεία/art therapy
Η εικαστική θεραπεία/art therapy είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που αξιοποιεί την καλλιτεχνική δημιουργία του ατόμου και επιτρέπει τη συναισθηματική έκφρασή του και «ίασή» του μέσω εξωλεκτικών οδών. Με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, τον πηλό, το κολάζ, τη φωτογραφία και άλλες τεχνικές, δημιουργούμε τη δυνατότητα αλλαγής και ανάπτυξης σε προσωπικό επίπεδο.

• Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες.
• Θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής και folder με το υλικού του σεμιναρίου.

(Σύντομο βιογραφικό) Η Δέσποινα Παπαϊωάννου είναι εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας, με πολυετή εμπειρία σαν ελεύθερη επαγγελματίας και σαν εργαζόμενη στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και σαν συντονίστρια σε πολλά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ATROPOS_A3 (2)
P1210536 P1210547

 

 

 

 

ATROPOS_A3_POSTER_BACKGROUN_SELECTION_A

ATROPOS_A3_POSTER_BACKGROUN_SELECTION_A

ATROPOS_A3_POSTER_BACKGROUN_SELECTION_A
αφισα_δραμα2

ATROPOS_A3_POSTER_BACKGROUN_SELECTION_A

αφισα166

Εικόνα σχ1

ATROPOS_A3_POSTER_BACKGROUN_SELECTION_A

 

Σεμινάριο με θέμα: Human Trafficking 28/11/14

 

Εικόνα 11

 

Σεμινάριο με θέμα την: ”Μεθοδολογία διεξαγωγής Σχολών Γονέων”  22/11/14

 

poster

 

DSCN0344

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το: Θέατρο του Καταπιεσμένου  21/11/14

 

ΘτΚ

 

10603570_10205317934688259_3544828573914105921_n

DSC_0520

 

 

 

c4i OrangeCOE (2)

 

Η Άτροπος συμμετέχει στο C4I με workshops και άλλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

A key component of C4i communication process is to integrate the involvement of representatives of receiving communities and migrants in communication planning and implementation so that they become active participants – not just passive recipients of information. Active involvement not only helps to adapt communication strategies and messages to the local context, but also to connect the perspective of migrants and the host community regarding migration issues, with the overall objective to build effective community support for integration policies based on the mutual respect of rights, obligations and cultural diversity.

 

DSCN0329 DSCN0330

 

10390001_10205317907887589_7796177318033074720_n

 

Σεμινάριο με θέμα την ”Παιδική Κακοποίηση”  5/11/14

 

κακοποιηση

 

000_00231

 

Σεμινάριο με θέμα την ”Συστημική Αναπαράσταση” 24/10/14

 

ATROPOS_A3_POSTER_BGR...l - Αντίγραφο

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού – Παιδείας και Σλαβικής Γραφής 2014

 

 

 

 

 

Επιμορφωτικά Προγράμματα Εθελοντών Ομάδας Ε 2014

 

 

 

 

 

“Η Παιδική βία δεν κρύβεται” 2014

 

Αφισα-page-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *