”Μουσείο για παιδιά”

 

‘’Τα σπίτια του Κόσμου’’

20161111_191544

 

Το Διεπιστημονικό Κέντρο «Άτροπος», συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στην Πάτρα, την καινοτόμο παιδαγωγική δράση, το «Μουσείο για παιδιά». Πρόκειται για μια Διαπολιτισμική δράση που  μέσα από το παιχνίδι «ταξιδεύει» τα παιδιά στο χώρο και το χρόνο, ώστε να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς.

Αυτό το Φθινόπωρο, επιχειρούμε να συστήσουμε στα παιδιά ‘’Τα σπίτια του Κόσμου’’ και να γνωρίσουν μέσω κατασκευών άλλους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα. Μέσα από παιχνίδι και κατασκευές, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Παιδαγωγοί,  εκπαιδεύουν τα παιδιά σχετικά με τη διαφορετικότητα και επιχειρούν να τα εξοικειώσουν  με νέες δεξιότητες.

Τα εργαστήρια  είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για σχολεία και μεγάλες ομάδες, τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν αναλόγως  των εκπαιδευτικών  αναγκών που υπάρχουν ή να σχεδιαστούν ώστε να διευρύνουν ήδη υπάρχουσες  δράσεις των σχολείων.

Τα σχολεία, μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και τα θεματικά εργαστήρια, με ειδικές τιμές και κατόπιν συνεννόησης.

 

 

 

 

 

Το “Μουσείο για Παιδιά” θα ανοίξει τις πόρτες του σύντομα, με έναν προορισμό έκπληξη….

 

 

unnamed

 

Ο γύρος του κόσμου μέσα από ένα
«Μουσείο για παιδιά»

 Μέσα από τα Μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, τη μουσική, τους χορούς, τα παραδοσιακά παιχνίδια και την ιστορία, την αρχιτεκτονική , γράμματα και αριθμούς , γεωγραφία, τη διατροφή, συνήθειες της καθημερινής ζωής τoυ χθες και το σήμερα,θα “ταξιδέψουμε” στη Ρωσία.

ρωσια

Τα “ταξίδια” στο νέο “Μουσείο για παιδιά” συνεχίζονται και αυτή τη φορά, “προορισμός” είναι η Ρωσία! Ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα τα γεμίσει με γνώση και εμπειρία, μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο ταξίδι με την επιστημονική υποστήριξη της “Άτροπος” όπου τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν… ταξιδεύοντας.

Το check -in πραγματοποιείται στην “Άτροπο”, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παραλάβουν και να σφραγίσουν τα διαβατήρια τους και να “αναχωρήσουν” για το ταξίδι στον κάθε πολιτισμό!

Μέσα από κάθε ταξίδι στους πολιτισμούς του κόσμου, αναβιώνουν αρχαίοι πολιτισμοί και δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τα γράμματα και τους αριθμούς, τη γεωγραφία και πολλά παραδοσιακά παιχνίδια, τη διατροφή, τις συνήθειες της καθημερινής ζωής της κάθε χώρας του πλανήτη στο χθες και το σήμερα. Τα παιδιά (από 4 ετών και άνω) με τους γονείς τους, μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους, να παίξουν με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων, να ακούσουν μουσικές και να γνωρίσουν τα κλασικά κινούμενα σχέδια και τους χαρακτήρες της κάθε χώρας.

*”Το ταξίδι” στην Ρωσία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ρώσικου Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου.

a_rcnk_gr

 

Στο “Μουσείο για παιδιά” θα πραγματοποιούνται και θεματικά εργαστήρια για κάθε πολιτισμό, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά μόνα τους ή μαζί με το σχολείο τους. Στα ταξίδια υποστηρικτές θα είναι Πρεσβείες, κάποιες εκ των οποίων θα πραγματοποιήσουν και θεματικά εργαστήρια στο πλαίσιο του “Μουσείου”. 

Για πληροφορίες και κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ 2614008854 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 6-8μμ
και Σάββατο 10-2μμ

    Όνομα (απαραίτητο)

    Email (απαραίτητο)

    Θέμα

    Μύνημα